Jobber bestillingsappen din for deg? Eller stjeler den bare tiden din?

Skrevet 8/6/2021 av Desi

Det er liten tvil om at nettbestilling gir gjestene en rekke fordeler, fra redusert ventetid til minimalt med bestillingsfeil og en generelt bedre matopplevelse. Men hva med restauranteierne? Er det sånn at nettbestillingssystemet kompliserer de daglige oppgavene mer enn nødvendig?

Mange online bestillingssystemer er et eget system i seg selv. De er ikke integrert med restaurantens POS. De kjører på separate iPads og datamaskiner. De genererer ikke rapporter som er kompatible med regnskapssystemet. De eksisterer rett og slett i sin egen verden.

Så hva betyr dette for en restauranteier?

  • Ingen enkel oversikt over salg, inntekter, fortjenester og utgifter.
  • Glemte bestillinger og frustrerte gjester.
  • Ekstra timer med regnskap på daglig basis.
  • Stadige tilfeller med manglende kvitteringer og rapporter for regnskapsførere.
  • Og for mye hodepine

Hvilken verdi har et online bestillingssystem som er integrert med POS?

Vi er én av få som tilbyr nettbestilling inkludert integrert POS. Dette gir deg en komplett oversikt over salget ditt, lar deg sende salgsrapporter med ett klikk og, viktigst av alt, hjelper deg med å forbedre og øke restaurantvirksomheten. Her ser du hvorfor:

1. Optimerer arbeidsflyten på restauranten

Et online bestillingssystem med integrert POS tar imot bestillinger og betalinger fra gjestene dine, registrerer bestillingene i POS på sekunder og sender dem direkte til kjøkkenet og baren. Servitøren din trenger ikke lenger å kaste bort tid på å løpe frem og tilbake mellom gjestene og kjøkkenet/baren. Nå kan de fokusere på det det handler om –å forbedre opplevelsen til gjestene.

2. Gir en oversikt over salget ditt

Det trenger ikke å være en fulltidsjobb å holde oversikt over bedriften. En moderne bestillingsapp med integrert POS lar deg holde kontrollen over salgsflyten, når som helst og hvor som helst. Med analyse- og rapporteringssystem i sanntid kan du se hvor mange gjester du har i restauranten, uavhengig av om du sitter i et møte eller slapper av i sofaen.

3. Sparer tid på regnskap

En gjennomsnittlig restauranteier bruker daglig opptil to timer på å ta regnskapet på systemer som ikke er kompatible med POS. Er det virkelig nødvendig? Selvfølgelig ikke. 

Et bestillingssystem med integrert POS betyr at du kan gjøre regnskapet med ett tastetrykk. Regnskapsførerne dine kan finne alle kvitteringer og informasjon de trenger i ett system og du… du kan spare tid, innsats, penger og hodepiner.

4. Spar penger med en integrert meny

Kundene sparer opptil 10.000,- kr på utskriftskostnader hver gang de oppdaterer menyen. På toppen av det hele gjør en digital meny det enklere å markere retter som utsolgt eller justere prisen. Alt i ett system. Kun med noen få klikk.

Fremtiden er allerede her

Det er en enkel prosess å skifte til en onlinebestilling med integrert POS fra Weorder, selv hvis du allerede har en langtidskontrakt med en annen POS-tilbyder. 

Bestill en gratis demo i dag og diskuter restaurantens behov med vårt Customer Success Team. De vil sikre at overgangen til det nye bestillings- og POS-systemet ditt går så knirkefritt som mulig. 

Få et integrert POS med nettbestillingsløsningen din i dag, siden morgendagen allerede har kommet til Weorder.

Book et uforpliktende møte